Grupa ALH je već usvojio hitnu akciju pregled rezultata ovog istraživanja i daljnjeg jačanja zajedništva odgovoran igre gdje se bilježe gubitke od kockanja u skladu s rasporedom i. Kada Wilkie iznijela je to pitanje u prvi plan, Вулвортс je rekao da će provesti istragu gdje se bilježe dobici i gubici u igrama na sreću 1040.
On je objasnio da je "softver klijenta" bila je ograničena po količini, rekavši: "Praksa koja je opisana u studiji, u ograničenom broju hotela, u suprotnosti s prioritetima i vrijednostima naših klijenata i zajednice u kojima poslujemo gdje se bilježe gubitke od kockanja 1040. On poziva na regulatorne mjere i kaže: "molim regulatori poker automata u cijeloj zemlji daleko od vas dupe i početi regulirati industriju gdje se proizvode casino žetone. Istraga je prvi put došao na svjetlo u veljači, kada je protivnik kockanje i član parlamenta Andrew Wilkie otkriven tvrdnje o tome da je osoblje Woolworths je špijunirao za kupcima u pokušaju da se povećala dobit prodaja stolova u Meksiku.
Oni su otkrili da "se povećao pružanje besplatnih pića" a pojavili su se i dodatne olakšice za podršku kupcima za "klijente s visokim troškovima" prodaja stolova u Monterreyu. Interne istrage provedeno Woolworts vodio predsjednik ALH i bivši generalni direktor Woolworts Roger Corbett prodaja profesionalnih stolova.