U odgovor na to neki naselja u pojasu uveli svoje vlastite unutarnje mjere sigurnosti koji oblik kockanja легален u Pennsylvaniji. Ovi incidenti su najnovija u nizu i pucnjave i napada na Strip ili pokraj njega na nekim od najpoznatijih ljetovališta na svijetu. Zabrinutost javnosti rastom nasilja dovela je do povećanja policijskih патрулей duž pruge i drugih turističkih područja koji oblik kockanja легален u Gruziji. Trgovine "Čudo-mile" su povezani s planet Hollywood. Stražari su dva hotela Wynn Resorts — the Encore i Wynn Las Vegas — također skenirati gosti pomoću detektora metala. Svađa na pješačkom mostu-drugi nedavni incident s nasiljem u tom području koji oblik kockanja легален u Virginiji.

Planet Hollywood-to je posljednja imovine, koja je ponovo će početi raditi na Strip koji oblik kockanja легален u Oklahomi. U toku odvojenim sukobima policija je uhitila četiri osobe, kao rezultat incidenta s oružjem u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, također u blizini planet Hollywood. Traka uključuje više od 20 hotela-casino na трехмильном placu, простирающемся od Sahare na sjeveru do uvale Mandalay u južnom dijelu.

listopada, prema podacima policije, jedna osoba je ranjen u nogu i hospitaliziran rezultat transakcije s drogom u trgovinama Miracle Mile i na Стрипе.