Oni smatraju da je sadašnje vodstvo IGT пренебрегло posao automata tvrtke i "оттолкнуло" casino klijentima. U priopćenju IGT navodi da je ISS "ne pogodi u cilj" prilikom imenovanja Сильверов kako dobiti dodatnih 50 mjesta u gacha life.

Grupa je također раскритиковала Hart, koji je preuzeo dužnost generalnog direktora u travnju 2009 kako dobiti karticu s 5 utora poe. "Čak i s obzirom na eksplicitne zaostatak industriji opreme za igre na sreću u cjelini, IGT zaostaje mnogo za svoje kolege i konkurente u industriji u posljednjih jedan, tri i pet godina", rekli su analitičari ISS.

Godišnji sastanak dioničara IGT na rasporedu 5. Dioničari sami odlučuju tko bi trebao potrajati dva druga mjesta u upravnom odboru IGT, budući da je borba za kontrolu nad najveći proizvođač gaming industrije bliži se kraju.
U međuvremenu, IGT i reklamirao izvješće Egan-Jones Proxy Usluge, u kojem je preporučila da переизбрать cijeli upravni odbor društva od osam osoba. Preporučujući biraju Сильверса u upravni odbor, ENG, rekao je da su njegovi interesi će biti u potpunosti u skladu sa interesima drugih nepovezanim dioničara. ISS naveo "stalnim teškoćama IGT u otklanjanju slabosti svojim glavnim segmentima poslovanja, nesigurnost u potencijalu napora na diversifikaciju online i stalne sumnje dioničara, ogleda se u stalnim cijenama dionica IGT" vitez krvavom smrti najbolji u slot. Hart ulazi u upravni odbor IGT od lipnja 2006. Akcije kompanije su doveli do pogoršanja financijskih pokazatelja IGT, pri čemu je cijena dionice je pala za više od 20 posto u posljednje tri godine krv i vino nove utora za vještine.