Nova anketa provedena Washington Post-a i University of Massachusetts Лоуэлла, potvrdio je da je većina od 55% odobrava legalizaciju sportskih kladionica u SAD-u. Anketa 1000 odraslih osoba pokazala je da samo 33% ispitanika su bili protiv ovog oblika kockanja redoslijed ruke u pokeru. Slično istraživanje proveo Gallup 1993.
godine, odmah nakon usvajanja Zakona o zaštiti profesionalnih i amaterskih sportova (PASPA), pokazalo je da je 41% odraslih zalažu za klađenje na sport, a 56% u odnosu na njegova uvođenja redoslijed ruke u pokeru. Rezultati predstavljaju promjena paradigme u percepciji klađenje na sport u SAD-u, koje su postale ilegalne, u svim državama, osim četiri, nakon donošenja PASPA naručivanje odijela od sastavljanja špila.
Prema anketi, u posljednjih pet godina 26% muškaraca i 15% žena radili stope na profesionalne sportske događaje, kao što su bejzbol, košarku ili nogomet. Sudjelovati u svakodnevnom natjecanjima na fantasy-sport je na sličnom nivou: u istom razdoblju u njima sudjelovalo je 22% muškaraca i 9% ispitanih žena blokirati kockanje web stranice na iphone. U svojoj izjavi Steve Доти, direktor za odnose sa MEDIJIMA Američke igre udruge, rekao je: "Anketa provedena je u utorak u Washington Post, potvrđuje ono što već znamo, a to je činjenica da većina amerikanaca žele imati priliku da se legalno kladiti na sport blokirati kockanje web stranice na ipad. Vidjeli smo to sa nedavnim anketama GQR, i vidimo općenito raste potražnja za sportsko klađenje."Vrijeme je da Washington jasno s ceste, popravite ovaj 25-godišnji zabrana na sportske oklade i dati američki ljubitelji sporta ono što oni žele: legalne, регулируемую srijedu za klađenje na sport"..